fbpx
Image Alt
  /  Gyógyászat

Gyógyászat - Thermal Spa

Gyógyászati részlegünk szolgáltatásai átmenetileg SZÜNETELNEK!

Hajdúszoboszló folyékony aranya

A hajdúszoboszlói gyógyvíz a maga nemében egyedülálló, hiszen az 1100 méter mélyről feltörő 75°C-os víz legnagyobb mennyiségben nátrium-kloridot, hétköznapi nevén konyhasót, illetve ammónium-kloridot, azaz szalmiáksót tartalmaz, de emellett megtalálható benne a jód, bróm, karbonátok, nitrátok, lítium, vas, magnézium, sőt bitumenhez kötve ösztrogén is.

 

Szállodánk 245 nm-es terápiás részlege különböző típusú betegségek kezelésére specializálódik, melyeket javallatoknak, vagy más néven „indikációknak” nevezünk. Szállodánk ajánlatai és terapeutáink javaslatai segítséget nyújtanak a megfelelő gyógyfürdő és kezelés kiválasztásához.


Betegségek, melyek esetében gyógyvizünk hatásos:

 • ízületi gyulladások, elváltozások
 • a gerinc gyulladásos megbetegedései
 • idült idegfájdalmak, ideggyulladások
 • gyermekbénulás, agyvérzés, agyműtét
 • izomfájdalmak, csontsérülések, sportsérülések utókezelése
 • érszűkületek egyes formái
 • idült nőgyógyászati megbetegedések, meddőség
 • idült bőrbetegségek (ekcéma)

Gyógyvíz összetétele

Gyogyaszat-Thermal-Spa-Gyogyviz-KaliumKálium:
11,3 mg

Gyogyaszat-Thermal-Spa-Gyogyviz-NatriumNátrium:
1530 mg

Gyogyaszat-Thermal-Spa-Gyogyviz-AmmoniumAmmónium:
14,8 mg

Gyogyaszat-Thermal-Spa-Gyogyviz-MagneziumMagnézium:
5,4 mg

Gyogyaszat-Thermal-Spa-Gyogyviz-KalciumKalcium:
8,6 mg

Gyogyaszat-Thermal-Spa-Gyogyviz-VasVas(oldott):
0,79 mg

Lítium:
0,2 mg

Klorid:
1495 mg

Bromid:
9,8 mg

Jodid:
5,5 mg

Fluorid:
1,7 mg

Szulfát:
37 mg

H.karbonát:
1790 mg

Szulfid:
0,16 mg

Össz.foszfát:
0,25 mg

Karbonát:
9 mg

Metaborsav:
84 mg

Hajdúszoboszló folyékony aranya

A gyógyászati részlegünkön alkalmazott fürdőkúra bizonyos megbetegedések, panaszok esetében nem javasolt. Ha Önre valamelyik ellenjavallat vonatkozik, akkor foglalás előtt kérjük, érdeklődjön közvetlenül szállodánk terápiás részlegén a lehetőségekkel kapcsolatban: +36 52 360 366

Ellenjavallatok

Heveny gyulladásos megbetegedés

Rákos, rosszindulatú daganatos megbetegedés

Keringési elégtelenség, súlyos vérnyomás emelkedés

Súlyos központi idegrendszeri megbetegedés

Fertőző betegség, TBC, fertőző, undort keltő bőrbetegség

Terhesség

Gyógyászati kezeléseink átmenetileg NEM ELÉRHETŐEK, így a NEAK támogatott kezelések sem!

TUDTA? Napi 4 gyógykezelés akár 1 900 Ft/ nap ártól elérhető Vendégeinknek!

 

Amennyiben legalább 4 napot eltölt szállodánkban, igénybe veheti a napi 4 gyógykezelést tartalmazó ajánlatunkat, melyben az szakorvosi vizsgálatot követően az alábbi terápiás szolgáltatásokból állítják össze az Önnek legmegfelelőbb csomagot.

 

A NEAK (korábban OEP) által támogatott gyógykezeléseket érvényes biztosítási kártyával (TAJ kártya) rendelkezők évente kétszer vehetik igénybe!

 

Szállodánk reumatológia szakrendelésén beutaló és várólista nélkül fogadjuk Vendégeinket.

NEAK (korábban OEP) által támogatott gyógykezelések:

kádfürdő

iszappakolás

súlyfürdő

szénsavas fürdő

orvosi masszázs

víz alatti sugármasszázs

víz alatti csoportos torna


 

NEAK támogatott kúracsomagjaink árai (napi 4 db kezelés min. 4 napon át)
Szombaton jelenleg a kezelések nem elérhetőek!

Január 01 - Április 30.

hétköznap

1 900 Ft

szombaton

2 800 Ft

Május 01 - Szeptember 30.

hétköznap

1 900 Ft

szombaton

2 800 Ft

Október 01 - December 31.

hétköznap

1 900 Ft

szombaton

2 800 Ft

Gyógyászati kezeléseink átmenetileg NEM ELÉRHETŐEK!

Gyogyaszat-Thermal-Spa-Vizalatti-sugarmasszazs

BALNEOTERÁPIA

Termálfürdő

Az ásványi anyagokban gazdag, a Föld belső hője által felmelegített termálvíz az egyik legnagyszerűbb természetes gyógyhatású anyag. Különösen hatásos idült gyulladásos és degeneratív mozgásszervi megbetegedések kezelésében, kiválóan alkalmazható rehabilitációs programok részeként is. A termálvizes fürdőzés alkalmas a napjaink népbetegségének számító stressz oldására is.

Gyógyvizes kádfürdő

A kezelés során a termálvíz melegétől kitágulnak a vérerek, amitől csökken a vérnyomás, ellazulnak az izmok, valamint a termálvíz ásványi anyag tartalma felszívódik a bőrön keresztül, gátolva a porcokban, inakban és kötőszövetben lévő elasztin és kollagén lebomlását. Hatásos kezelés mozgásszervi megbetegedések esetén, de kikapcsolódásra, ellazulásra, stressz kezelésre is kiválóan alkalmas.

Szénsavas kádfürdő

A fürdő során széndioxid gáz apró, „pezsgő” buborékait pumpálják a termálvízbe, amelyek felpezsdítik és beborítják a bőrt, látható bőrpírt okoznak és már 2-3 perccel a kezelés után érzékelhető az értágulás. Vérnyomáscsökkentő hatása sorozatkezelés után hosszú ideig érvényesül. Jó hatású a krónikus artériás és vénás keringési zavarokban, segíti a sebgyógyulást. Csökkenti a vér viszkozitását, fontos az infarktus utáni rehabilitációban.

Víz alatti sugármasszázs

A kezelés irányított meleg vízsugárral, szakember által végzett masszázs, mely a problémás, feszes izomcsoportokra irányul. Masszírozó, lazító hatása jótékonyan hat a keringési panaszokra, pozitívan befolyásolja az izomzat tónusát. Eredményesen alkalmazható baleset vagy műtét utáni rehabilitáció, izomlazítás, izomfájdalom, ízületi bántalom, utókezelés, kondíciójavítás, ödéma esetén.

Súlyfürdő

A súlyfürdő kezelés testsúlytól függően nyaki felfüggesztéssel vagy hónalj megtámaszkodással történik gyógyvizes medencében. Ennek következtében hosszirányú megnyúlás jön létre, a csigolyák egymástól eltávolodnak, a gerincoszlop megnyúlik, és lehetővé válik a porckorong eredeti állapotának visszaállítása, a nyomás alá került ideg felszabadulása. Főként gerincbántalmak, degeneratív ízületi betegségek, csípőízületi bántalmak esetén alkalmazható eredményesen.

Víz alatti gyógytorna

A víz alatti gyógytorna célja ugyanaz, mint a gyógytornáé, azonban olyanok is végezhetik, akik a gyógytornára nem képesek. A kezelés során a hajdúszoboszlói termálvíz gyógyító hatását és a víz felhajtóerejét használjuk ki. A tornagyakorlatok a vízben sokkal könnyebben elvégezhetők, kevésbé terhelik a szervezetet. A kezelés szakképzett gyógytornász irányításával történik; egyéni és csoportos formában alkalmazzuk gyógyvizes medencénkben.

Gyogyaszat-Thermal-Spa-gyogymasszazs

MECHANOTERÁPIA

Gyógytorna | Csoportos

A gyógyító hatású testmozgás fontos a gyógyuláshoz, minden rehabilitációs program nélkülözhetetlen része. A csoportot gyógytornász vezeti, általában hasonló problémákkal küzdő páciensek számára. A csoportok általában 3 – 7 főből állnak. A torna során alkalmazott mozdulatsorok célja a túlterhelt izmok ellazítása, a gyenge izomcsoportok megerősítése, az ízületek és a gerinc mozgékonyságának fokozása.

Gyógytorna | Egyéni

Az egyéni gyógytornát is mindig szakképzett gyógytornász tartja, az orvos által felállított diagnózisnak megfelelően. A gyógytornász alaposan megfigyeli a beteg mozgóképességét, izomerejét és mozgáskoordinációit. Ezután kezelési tervet készítenek, ha szükséges, ezt időközben módosíthatják. A kezelés aktív és passzív mozdulatokat, valamint mozgatást, manipulációkat tartalmaz és nem maradhatnak ki a légző- valamint az egyensúlyérzéket, erőt fejlesztő gyakorlatok sem.

Orvosi gyógymasszázs

Az emberiség egyik legrégebbi gyógyító eljárása. Célja az adott testrész feszes, kötött izomzatának fellazítása, az izomgörcsök oldása. Hatására beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai, a kezelt területen csökken a fájdalom. Javul a nyirok- és vérkeringés, helyreáll az izmok és a bőr rugalmassága. Javítja az ízületek mozgását, stresszoldó, nyugtató hatása miatt az egyik legkedveltebb terápiás mód.

Talpreflex masszázs

Kifejezetten a talpra és a kézre irányuló masszázs. A talp több mint hetvenezer idegvégződésének az ingerlésén alapul, melyek az energiacsatornák révén összeköttetésben állnak a többi szervvel. Különösen jó hatással van a nyirok- és vérkeringésre és az immunrendszerre, illetve szabályozza a belső elválasztású mirigyek működését. Különösen alkalmas fájdalomcsillapításra.

Nyirokmasszázs

A kezelés során finom, ritmikus mozdulatokkal masszírozzák a nyirokcsomókat és a nyirokrendszert, ezzel elősegítve a szervezet tisztulását, hatékonyabbá téve a nyirokfolyadék áramlását, mely eltávolítja a méreganyagokat, a sejtek anyagcsere-termékeit és az elhalt részeket.

Gyogyaszat-Thermal-Spa-Lezer

ELEKTROTERÁPIA

Szelektív ingeráram

A kezelendő izom két végére egy-egy elektródát helyeznek, melyek között áramot vezetnek át, aminek hatására az izom váltakozva érezhetően összehúzódik és elernyed. A kezelés célja az izmok sérülést vagy műtétet követő, illetve bénulás miatti edzése. Alkalmazásával a már sérült izmok további sorvadása megelőzhető, az egészséges izmok tovább fejleszthetők.

Elektromos kádfürdő

Speciális fürdőkezelés, az elektro- és hidroterápia kombinációja. Fizikoterápiás eljárás, melynek során a termálvízzel töltött kádba egyenáramot vezetnek. Fájdalomcsillapító és keringést serkentő hatása is ismert.

TENS fájdalomcsillapító kezelés

A TENS kezelés az emberi test saját, fájdalmat elnyomó mechanizmusait aktiválja, azzal, hogy az érző idegek stimulálásával a fájdalom idegi jelzéseit blokkolja, és a szimpatikus idegrendszeri funkciók normalizálását segítő endorfin termelődését fokozza. A T.E.N.S mozaikszó, az eljárás angol nevének kezdőbetűiből áll össze, melynek jelentése, bőrön keresztül alkalmazott elektromos ideg stimuláció. A TENS a fájdalomcsillapítás gyógyszer-mentes alternatívája, amelynek lényege a kétfázisú, kisfeszültségű, kis áramerősségű, változtatható frekvenciájú és hullámhosszúságú elektromos ideg stimuláció. A TENS csökkenti, sőt gyakran teljesen megszünteti a fájdalmat. Különösen hatékony olyan betegségek esetében, ahol a nyakizmokban fellépő fájdalmat kell csillapítani, mint pl. gerincbetegségek esetén, valamint fejfájás és baleseti sérülést követő fájdalmak csökkentésére.

Iontoforézis

Gyenge elektromos áram segítségével érjük el a vízben oldható hatóanyagok bőrön át történő felszívódását. A kezelés gyorsítja a bőr vér- és nyirokkeringését, oxigén- és tápanyag-felvételét és bomlástermékeinek elszállítását. Mivel sok vizet és vízoldékony hatóanyagot képes a bőrbe juttatni, ezért a bőr látványosan feltöltődik, kifeszül, nő a rugalmassága és feszessége.

Ultrahang

Az ultrahang hullámok a testben meghatározott sebességgel terjednek, mely függ a szövetek hőmérsékletétől, valamint tulajdonságától, ezt pedig vastagságukkal, összenyomhatóságokkal és víztartalmukkal lehet jellemezni. Az ultrahang terápiát a következő esetben ajánlják: gerincbetegségek, törések, rándulások, ficamok, hegek, mozgásszervi problémák, reumatológiai- ortopédiai betegségekre, akut és krónikus problémák esetén.

Interferenciaáram

Középfrekvenciájú áram és vákuum kombinációja, mely egyfajta mikromasszázst jelent a kezelt területen. Az interferenciás terápiát a tüneti és hosszan tartó (krónikus) fájdalmak enyhítésére, a műtét utáni fájdalmak kezelésére hagyták jóvá. A kezelés a fájdalomcsillapítás rendkívül hatékony módszere, különösen a nyak és gerinc területén. A fájdalomcsillapításon túl gyógyító hatással bír a vérkeringés javítása és a szövetek fokozott oxigén ellátása következtében.

Diadynamic ingeráram kezelés

Többféle elektromos áram (galván- és impulzus) a frekvenciától, intenzitástól és más jellemzőktől függően gátló vagy stimuláló hatást fejt ki a kezelt testrészen. Fájdalomcsillapító és keringést javító hatása ismert, így általában görcsoldásra, érbeidegzési zavarokra, rándulásra, zúzódásokra, ödémára, idegfájdalomra, ízületi és gerinckopásra, porckorong betegségekre, izomsorvadásra használják.

Gyogyaszat-Thermal-Spa-Iszapkezeles

EGYÉB KEZELÉSEK

Bemer kezelés

Speciálisan kialakított jelet alkalmazó mágnes kezelés. Kezelés közben enyhe bizsergő érzés jelentkezhet. Hatására javul a szövetek vérellátása, a szervezet védekezőképessége, egyes belső szervek működése, enyhül az izomzat feszessége, felgyorsul a fekélyes folyamatok és sebek gyógyulása, a különféle eredetű duzzanatok, folyadékgyülemek felszívódása.

Soft lézerterápia

A kezelés során monokromatikus fényt használnak, ami a látható fény tartományba esik. A fényt az orvos előírásának megfelelően folyamatosan vagy impulzusokban, helyileg alkalmazzák. Különleges biológiai serkentő hatása van, amely főleg annak köszönhető, hogy stimulálja a kollagén termelést, meggyorsítja az erek és a nyirokutak regenerálódását, hatékonyabbá teszi az oxigén felhasználást, ami pozitív hatással van a gyógyulási folyamatokra. Kiválóan alkalmazható:

 • fájdalomcsillapításra a fogászati és szájsebészeti beavatkozásokat követően fellépő fájdalmas duzzanat, nehézség esetén
 • gyulladás-csökkentés fogínysorvadás kiegészítő kezeléseként
 • sebgyógyulás serkentésére
Sollux

A meleg gyógyító hatása számos betegségre gyógyírként szolgál. A hő hatását alkalmazni lehet reumatikus jellegű megbetegedéseknél, az izmok, ízületek, gerinctáji fájdalmak, elváltozások esetén. Jótékony hatású megfázásos és allergiás megbetegedéseknél, a nátha, melléküreg- és egyéb gyulladások, légúti problémák, asztma és krónikus hörghurut állapotában. Az infralámpás kezelés a különféle gyulladásos betegségekre gyakorol jótékony hatást. A mélyre hatoló infravörös hő ellazítja az izmokat és serkenti a vérkeringést. A kellemes meleg kitágítja a hajszálereket, melyek így hatékonyabban látják el a szöveteket oxigénnel és tápanyagokkal. Ugyancsak sikerrel lehet használni a megfázás okozta szövődmények kezelésére is.

Inhaláció

Elsősorban légúti megbetegedések esetén használják. Egy speciális fúvóka segítségével porlasztott gyógyvizet vagy gyógyszeroldatot juttatnak be a légzőszervbe. Légzőszervi panaszok, mint pl. akut vagy idült hörghurut vagy asztma kezelésére kiváló.

Iszappakolás

Az iszappakolás enyhíti a reumatikus betegségek hatására kialakuló ízületi fájdalmak okozta panaszokat. Izomlazító hatású, javítja az ízületi nedvkeringést, helyreállítja az ízületek mozgását. Az iszapban lévő nyomelemek a bőrön keresztül felszívódva fejtik ki jótékony hatásukat az egész szervezetre. A forró iszapkezelés hatékony méregtelenítési módszer. Pozitívan hat a lelki gondokra, javítja a kedélyállapotot. A pakolást az orvos által előírt testtájakra helyezzük fel. A testet ezután száraz lepedőkbe csavarják, majd 20 perc után a pakolást lemossák.

Gyógyászati kezeléseink és kúra csomagjaink átmenetileg NEM ELÉRHETŐEK!

Gyógykúra kezelések

Termálfürdő

Kádfürdő

Iszappakolás

Súlyfürdő

Szénsavas fürdő

Orvosi masszázs

Víz alatti sugármasszázs

Víz alatti csoportos gyógytorna

Speciális gyógykúrák

Derékfájás kezelés (lumbago, discopatia, discus hernia)

Ízületi kopás kezelés (arthrosis)

Bechterew-kór kezelés (spondylitis ankylopoetica)

Ízületi gyulladások kezelés (RA,SNSA, Köszvény)

Csontritkulás kezelés (osteoporosis)

Keringési betegségek kezelés (arteriosclerosis)

Nőgyógyászati betegségek kezelés (steril II. chr.adnexitis)

Krónikus stressz okozta betegségek kezelés (stressz prevencio)

- TAJ KÁRTYÁVAL NEM RENDELKEZŐ, KÜLFÖLDI VENDÉGEINKNEK -

PAUSAL KÚRA AJÁNLATAINK

START kúracsomag

Időtartam

7 NAP

14 NAP

21 NAP

Gyógykezelés

5 X

10 X

15 X

Orvosi vizsgálat

1 X

2 X

3 X

Ár/ fő

90 €

145 €

185 €

KIS kúracsomag

Időtartam

7 NAP

14 NAP

21 NAP

Gyógykezelés

10 X

20 X

30 X

Orvosi vizsgálat

1 X

2 X

3 X

Ár/ fő

125 €

200 €

280 €

NAGY kúracsomag

Időtartam

7 NAP

14 NAP

21 NAP

Gyógykezelés

15 X

30 X

45 X

Orvosi vizsgálat

1 X

2 X

3 X

Ár/ fő

150 €

250 €

330 €

SPECIÁLIS kúracsomag

Időtartam

7 NAP

14 NAP

21 NAP

Gyógykezelés

15 X

30 X

45 X

Orvosi vizsgálat

1 X

2 X

3 X

Ár/ fő

190 €

300 €

400 €

Gyógyászati kezeléseink és ezzel együtt orvosi szölgáltatásaink átmenetileg NEM ELÉRHETŐEK!

Dr-Gaspar-Eniko-Gyogyaszat-Thermal-Spa

Dr. Gáspár Enikő

Reumatológus

Kissne-Varga-Eva-Gyogyaszat-Thermal-Spa

Kissné Varga Éva

Terápia vezető

Állapotfelmérő vizsgálat

 

Gyógyászati csomagjainkat igénybe vevő Vendégeink a megérkezést követően időpontot kapnak szállodánk reumatológus szakorvosához. Az első vizsgálat során az aktuális panaszokra, korábbi betegségekre kérdeznek rá és figyelembe véve az aktuális egészségi állapotot is kialakításra kerül egy személyre szabott kezelési program. Így a hozzánk érkező vendégeknek nem szükséges külön beutalót hozni magukkal a gyógykezelések igénybevételéhez.

Kontroll vizsgálat

 

Egyhetesnél hosszabb gyógyászati csomag igénybevétele esetén Vendégeink hetente kontroll vizsgálaton vesznek részt reumatológus szakorvosunknál. Ezen vizsgálatoknak a célja, hogy az orvos meggyőződhessen az összeállított gyógyprogram hatékonyságáról és arról, hogy a Vendég a számára leghatékonyabb kezeléseket kapja.

Záróvizsgálat

 

A tartózkodás végén a szakorvosi záróvizsgálaton ellenőrzik, hogy Vendégeink állapotában milyen változások történtek. Jó alkalom nyílik ilyenkor arra is, hogy szakorvosunk ellássa Vendégeinket a szükséges egészségügyi és életmódra vonatkozó tanácsokkal, melyek segítenek abban, hogy a tartózkodás során elért javulás a távozás után is folytatódjon.

 AKTUÁLIS AJÁNLATOK