Hotel Délibáb Hajdúszoboszló

Év Szállása 2018 - Minőségi Díj III. hely
Legfrissebb hírek

MEDICAL SPA

Hotel Délibáb | Gyógyászati kezelések from LYPS - LightYear Pictures on Vimeo.

 
 

 

A Hotel Délibáb többet nyújt, mint a hagyományos értelemben vett wellness vagy akár gyógy szállodák általában. A korszerűsítést, követően minden eddiginél jobb minőségben élvezhetik a szálloda vendégei a hotel adta wellness és gyógykezelések széleskörű palettáját. Az itt alkalmazott medical wellness koncepció a megszokott felfrissülést hozó masszázs, a különböző szépészeti és kozmetikai kezelések mellett orvos által előírt, személyre szabott kezelések keretében lehet pihenni és gyógyulni egyaránt.

Hotel Délibáb gyógytorna
 
Camera
Canon EOS 5D Mark III
Focal Length
14mm
Aperture
f/4.5
Exposure
1/100s
ISO
800

 

TERMÉSZET PATIKÁJA

Magyarország geológiai és hidrogeológiai adottságainak köszönhetően termálvíz nagyhatalom. Vizeinek gyógyító hatásait világszerte elismerik. A városterület alatti vízmezők az ásványi anyag-koncentrációt tekintve az egyik legerősebb gyógyvizet tartalmazzák.Neves kutatók véleménye szerint, „a hajdúszoboszlói víz” a maga nemében egyedülállónak tekinthető, hozzá hasonló összetételű és hőmérsékletű víz nem ismeretes. Az alkalmazás során tapasztalható gyógyulás a víz összetételéből adódik. A hajdúszoboszlói gyógyvíz kiemelkedik a természet patikájának tárházából, mind a megőrzés, mind pedig a rehabilitáció során.

GYÓGYVÍZ

1925-ben Hajdúszoboszlón mélyfúrás következtében a földből kb. 1100 méter mélységből 75°C-os meleg termálvíz tört elő. Analízisek alapján megállapítást nyert, hogy a mélyfúrásból jódos, brómos, konyhasós, hidrogén karbonátos termálvíz tört fel. A vizsgálatok kimutatták, hogy a víz tartalmaz bitument és ehhez kötődő ösztrogént, továbbá még különböző nyomelemeket: titán, vanádium, réz, cink, ezüst, stroncium, bárium és ólom formájában.

GYÓGYMEDENCE

Gyógyvizes medencénkben a világhírű hajdúszoboszlói gyógyvíz áldásos hatásait élvezhetik vendégeink. A medence kialakításnál figyelembe vettük vendégeink igényeit, így az osztott gyógymedencében mindenki megtalálja a neki megfelelő hőmérsékletű gyógyvizet (32-34 °C),(36-38 °C).

FÜRDŐKÚRA

A gyógyvíz alkalmazása fürdőkúra formájában hat az egész szervezetre, hatását komplex módon fejti ki. Maximálisan 20 percig ajánlott a gyógyvízben tartózkodni, a fürdőkúra többször ismételhető, de minden fürdözés után 30 perc pihenés javasolt.

 

JAVALLATA

 • Idült ízületi gyulladások (polyarthritis chr.sec.).
 • Degeneratív ízületi elváltozások (arthrosis). 
 • a gerinc különféle idült gyulladásos degeneratív megbetegedései (spondylosis M.Bechterew, chondrosis). 
 • Idült idegfájdalmak, ideggyulladások (neuralgia, neuritis). 
 • Heine medin kór utáni, valamint agyvérzés, agyműtét, vagy más okból kialakult bénulások utókezelése.
 • Idült izomfájdalmak (myalgia).
 • Sérülések, sportsérülések utókezelése.
 • Elhúzódó, nehezen gyógyuló csonttöréseknél a callusképződés elősegítése.
 • Érszűkületek egyes formái
 • Idült nőgyógyászati megbetegedések (adnexitis, chr.).
 • Meddőség.
 • Idült bőrbetegségek (ekcéma, psoriasis, pruritus).

ELLENJAVALLAT

 • Heveny gyulladásos megbetegedés.
 • Rákos, rosszindulatú daganatos megbetegedés.
 • Keringési elégtelenség
 • Súlyos vérnyomás emelkedés. 
 • Gümőkóros megbetegedés.
 • Súlyos központi idegrendszeri megbetegedés.
 • Fertőző betegség.
 • Fertőző, undort keltő bőrbetegség.
 • Terhesség

GYÓGYÁSZAT

Reumatológiai szakrendelésünkön beutaló és otthonról hozott reumatológus szakorvos által kiírt kezelőlap nélkül is fogadjuk a gyógyulni vágyó vendégeinket. Az orvosi konzultáció után egyénre szabott terápia tervet állítunk össze. A TB kártyával rendelkező vendégeink a tradicionális hajdúszoboszlói gyógykezelések mindegyikét igénybe tudják venni minimális térítési díj megfizetésével napi 4 kezelésből álló csomag ára szezontól függően: 1 300 - 1 500 Ft/nap.

Gyógykezelések igénybevétele esetén a városi fürdőbe kezelő lappal térítésmentesen közvetlen átjárást biztosítunk!

A társadalombiztosítás által finanszírozott gyógykezelések igénybevételéregyógyászati részlegünk ünnepnapok kivételével hétfőtől péntekig 700-1530 óra között biztosít lehetőséget.

Tegyen többet egészségéért, gyógyuljon Ön is a Hotel Délibábban!

 

ORVOSI VIZSGÁLAT

A vizsgálat során megtörténik a mozgásszervi panaszok felmérése, a szervezet általános állapotának, terhelhetőségének megítélése, az ellenjavallatok ellenőrzése. Ezeket összevetve állítják össze az egyénre szabott kúraprogramot.

 

GYÓGYÁSZATI KEZELÉSEK

 

BALNEOTERÁPIA

Iszappakolás

Az iszappakolás enyhíti a reumatikus betegségek hatására kialakuló ízületi fájdalmak okozta panaszokat. Izomlazító hatású, javítja az ízületi nedvkeringést, helyreállítja az ízületek mozgását. Az iszapban lévő nyomelemek a bőrön keresztül felszívódva fejtik ki jótékony hatásukat az egész szervezetre. A forró iszapkezelés hatékony méregtelenítési módszer. Pozitívan hat a lelki gondokra, javítja a kedélyállapotot. Orvosi felügyelet mellett vehető igénybe.

Súlyfürdő

A hidroterápiás kezelések egyike, amely mindig gyógyvízzel történik. A súlyfürdő kezelés testsúlytól függően nyaki felfüggesztéssel vagy hónalj megtámaszkodással történik gyógyvizes medencében. Ennek következtében hosszirányú megnyúlás jön létre, a csigolyák egymástól eltávolodnak, a gerincoszlop megnyúlik, és lehetővé válik a porckorong eredeti állapotának visszaállítása, a nyomás alá került ideg felszabadulása. Főként gerincbántalmak, degeneratív ízületi betegségek, csípőízületi bántalmak esetén alkalmazható eredményesen.

Szénsavas kádfürdő

A szénsavas kádfürdő kezeléskor a vízbe vezetett szénsavgáz következtében, ezernyi apró buborék borítja el a kezelt vendég testét. A szénsavas buborékok hatására a felszínes erek kitágulnak, így a szervezetben kedvezőbb lesz a véreloszlás és javul a szív vérellátása, működése. A szénsav gyógyhatásaként fokozza a bőr széndioxid telítettségét, a vérerek kitágulnak, lelassul a szívműködés, csökken a vérnyomás és a szív terhelése. Kiváló relaxációs hatással bír.

 
Camera
Canon EOS 5D Mark III
Focal Length
35mm
Aperture
f/1.8
Exposure
1/640s
ISO
800

 

Inhaláció

Elsősorban légúti megbetegedések esetén használják. Egy speciális fúvóka segítségével porlasztott gyógyvizet vagy gyógyszeroldatot juttatnak be a légzőszervbe. Légzőszervi panaszok, mint pl. akut vagy idült hörghurut vagy asztma kezelésére kiváló.

FOTOTERÁPIA

Soft Lézerkezelés

Biostimulatív hatású, ennek köszönhetően a következő területeken alkalmazható: Fájdalomcsillapítás a fogászati és szájsebészeti beavatkozásokat követően fellépő fájdalmas duzzanat, nehézség esetén. Gyulladás-csökkentés fogínysorvadás kiegészítő kezeléseként. Sebgyógyulás serkentésére. Ezeknek az alapja, hogy a lézerkezelés meggyorsítja az anyagcsere folyamatokat, fokozza a fehérjeszintézist, elősegíti a sejtlégzést, a sejtosztódást, javítja az érújraképződést.

Sollux

A meleg gyógyító hatása számos betegségre gyógyírként szolgál. A hő hatását alkalmazni lehet reumatikus jellegű megbetegedéseknél, az izmok, ízületek, gerinctáji fájdalmak, elváltozások esetén. Jótékony hatású megfázásos és allergiás megbetegedéseknél, a nátha, melléküreg- és egyéb gyulladások, légúti problémák, aszthma és krónikus hörghurut állapotában. Az infralámpás kezelés a különféle gyulladásos betegségekre gyakorol jótékony hatást. A mélyre hatoló infravörös hő ellazítja az izmokat és serkenti a vérkeringést. A kellemes meleg kitágítja a hajszálereket, melyek így hatékonyabban látják el a szöveteket oxigénnel és tápanyagokkal. Ugyancsak sikerrel lehet használni a megfázás okozta szövődmények kezelésére is.


ELEKTROTERÁPIA

Szelektív ingeráram

Izmok és idegek sérülése után alkalmazzuk utókezelésre. Az ingeráram kezeléssel és a megfelelően felhelyezett elektródákkal az izmokat stimulálják. Alkalmazásával a már sérült izmok további sorvadása megelőzhető, az egészséges izmok tovább fejleszthetők.

Alkalmazása javasolt bénult izmok helyreállítása, műtét utáni rehabilitáció, degenerált és sorvadt izmok ingerlése esetén.

Elektromos kádfürdő

Speciális fürdőkezelés, az elektro- és hidroterápia kombinációja. Fizikoterápiás eljárás, melynek során a termálvízzel töltött kádba egyenáramot vezetnek. Fájdalomcsillapító és keringést serkentő hatása is ismert.

TENS fájdalomcsillapító kezelés

A TENS kezelés az emberi test saját, fájdalmat elnyomó mechanizmusait aktiválja, azzal, hogy az érző idegek stimulálásával a fájdalom idegi jelzéseit blokkolja, és a szimpatikus idegrendszeri funkciók normalizálását segítő endorfin termelődését fokozza.T.E.N.S mozaikszó, az eljárás angol nevének kezdőbetűiből áll össze, melynek jelentése, bőrön keresztül alkalmazott elektromos ideg stimuláció. A TENS a fájdalomcsillapítás gyógyszer-mentes alternatívája, amelynek lényege a kétfázisú, kisfeszültségű, kis áramerősségű, változtatható frekvenciájú és hullámhosszúságú elektromos ideg stimuláció. A TENS csökkenti, sőt gyakran teljesen megszünteti a fájdalmat.

Iontoforézis

Az iontoforézis elektromos töltésű részecskék (ionok) szállítását jelenti. Ebből következik, hogy csak vízoldékony hatóanyagokat tudunk a bőrbe juttatni az elektromosságra alapuló eszköz segítségével. Az iontoforézis gyorsítja a bőr vér- és nyirokkeringését, oxigén- és tápanyagfelvételét és bomlástermékeinek elszállítását. Mivel sok vizet és vízoldékony hatóanyagot képes a bőrbe juttatni, ezért, az látványosan feltöltődik, kifeszül, nő a rugalmassága és feszessége.

Ultrahang

Az ultrahang hullámok a testben meghatározott sebességgel terjednek, mely függ a szövetek hőmérsékletétől, valamint tulajdonságától, ezt pedig vastagságukkal, összenyomhatóságokkal és víztartalmukkal lehet jellemezni. Az ultrahang terápiát a következő esetben ajánlják: gerincbetegségek, törések, rándulások, ficamok, hegek, mozgásszervi problémák, reumatológiai- ortopédiai betegségekre, akut és krónikus problémák esetén.

Interferencia

Az interferenciás terápiát a tüneti és hosszan tartó (krónikus) fájdalmak enyhítésére, a műtét utáni fájdalmak kezelésére hagyták jóvá. A kezelés a fájdalomcsillapítás rendkívül hatékony módszere, különösen a nyak és gerinc területén. A fájdalomcsillapításon túl gyógyító hatással bír a vérkeringés javítása és a szövetek fokozott oxigén ellátása következtében.

 

Diadinamic

Speciális elektroterápia, melynek fájdalomcsillapító és keringést javító hatása ismert. Javallatai: görcsoldás, érbeidegzési zavarok, rándulás, zúzódás, ödéma, idegfájdalom, izületi és gerinckopás, porckorong betegségek, izomsorvadás.

HIDROTERÁPIA

Víz alatti vízsugár masszázs

A tangentor kezelés egy irányított meleg vízsugárral fürdőkádban szakember által végzett masszázs, mely a problémás, feszes izomcsoportokra irányul. Masszírozó, lazító hatása jótékonyan hat a keringési panaszokra, pozitívan befolyásolja az izomzat tónusát. Eredményesen alkalmazható baleset vagy műtét utáni rehabilitáció, izomlazítás, izomfájdalom, ízületi bántalom, utókezelés, kondíciójavítás, oedéma esetén.

MECHANOTERÁPIA

Gyógymasszázs

Az emberiség egyik legrégebbi gyógyító eljárása. Célja az adott testrész feszes, kötött izomzatának fellazítása, az izomgörcsök oldása. Hatására beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai, a kezelt területen csökken a fájdalom. Javul a nyirok- és vérkeringés, helyreáll az izmok és a bőr rugalmassága. Javítja az ízületek mozgását, stresszoldó, nyugtató hatása miatt az egyik legkedveltebb terápiás mód.

Csoportos gyógytorna

A betegek szempontjából kedvező, ha ugyanolyan tünetekkel rendelkező egyének állnak össze. Egy ilyen csoport általában 3-7 emberből áll. Ha családtagok fognak össze, az nagyban javíthatja a gyakorlatok hatékonyságát. A gyógytorna a leghatékonyabb kezelési mód a gerincbántalmak, derékfájdalmak, gerincsérv kezelésekre.  Továbbá nyaki és vállfájás, csontritkulás és egyéb gerinc-ízületi panaszok is gyógyíthatók.

Egyéni gyógytorna

A gyógytorna, mint mozgásterápia, része a fizioterápiának. A különbség a csoportos illetve az egyéni gyógytorna közt, az az, hogy az orvos figyelme nem oszlik meg, ezért teljes mértékben tud a betegre összpontosítani. Alaposan meg kell figyelni a beteg mozgóképességét, izomerejét és mozgáskoordinációit. Ezután kezelési tervet készítenek, ha szükséges, ezt időközben módosíthatják. Megszámlálhatatlanul sok fájdalmat enyhíthető gyógytornák segítségével.

Nyirokmasszázs

A nyirok szállítja el a szövetekből az anyagcsere végtermékeit, amelyek részben túl nagyok ahhoz, hogy a vérkeringésbe visszatérjenek, részben a szövetekben sem tudnak tovább bomlani. A nyirok az immunrendszer szempontjából nagy jelentőségű. Az ún. lymphdrainage serkenti a nyirokkeringést. Alkalmas kezelés műtétek után kialakuló nyirokduzzanatokban, thrombosis, gyulladásos eredetű duzzanatokban, valamint a központi idegrendszer, a belső szervek funkcionális zavaraiban, menstruációs fájdalmaknál, testsúly csökkentésére, belgyógyászati, ízületi és mozgásrendszeri problémák kezelésére.

Víz alatti gyógytorna

A víz alatti gyógytorna célja ugyanaz, mint a gyógytornáé, azonban olyanok is végezhetik, akik a gyógytornára nem képesek. A kezelés során a hajdúszoboszlói gyógyvíz gyógyító hatását és a víz felhajtóerejét használjuk ki. A tornagyakorlatok a vízben sokkal könnyebben elvégezhetők, kevésbé terhelik a szervezetet. A kezelés szakképzett gyógytornász irányításával történik; egyéni és csoportos formában alkalmazzuk egy külön erre a célra kialakított gyógyvizes medencében.

INJEKCIÓS KEZELÉS

MAGNETOTERÁPIA

Bemer kezelés

Speciálisan kialakított jelet alkalmazó mágnes kezelés. Kezelés közben enyhe bizsergő érzés jelentkezhet. Hatására javul a szövetek vérellátása, a szervezet védekezőképessége, egyes belső szervek működése, enyhül az izomzat feszessége, felgyorsul a fekélyes folyamatok és sebek gyógyulása, a különféle eredetű duzzanatok, folyadékgyülemek felszívódása.

 
Camera
Canon EOS 5D Mark III
Focal Length
35mm
Aperture
f/2.5
Exposure
1/320s
ISO
800
 
 
TÉLI WELLNESS - 3 ÉJ
 
EGY ÉJSZAKÁS KALAND | 1 ÉJ
 
FELÜDÍTŐ M | 2 ÉJ
 

Téli Wellness ajánlatunk - 3 éjszakás kikapcsolódás verhetetlen áron Hajdúszoboszlón!
 
 
 12 000 Ft / fő/ éj ártól ~ 3 éj


 

 
Érvényes:   2019-12-01
  2020-02-29
 


 

 
 

Nincs ideje még egy hétvégi kikapcsolódásra sem? Akkor 1 éjszakás ajánlatunk pont Önnek szól!


 16 000 Ft / fő/ éj ártól ~ 1 éj


 

 
Érvényes:   2019-04-01
  2020-03-31
 

 

 
 

Felüdítő ajánlatunk minden évszakban 2 éjszakára, 3 000 Ft/ fő értékű masszázs kuponnal!
 
 15 500 Ft / fő/ éj ártól ~ 2 éj


 

 
Érvényes:   2019-10-01
  2020-03-31
 


 

   
         
 
 
 
DELUXE CSOMAG | 2 ÉJSZAKA
 
GYÓGYÍTÓ PIHENÉS - 4 ÉJ
 
NYUGDÍJAS CSOMAG | 3 ÉJ
 

Legyen szó romantikus kikapcsolódásról vagy egy kis hétköznapi luxusról csomagunkban mindent megtalál!
 22 500 Ft / fő/ éj ártól ~ 2 éj


 

 
Érvényes:   2019-04-01
  2020-03-31
 


 

 
 

Gyógyító & Pihentető ajánlatunk 4 éjszakára,  NAEK (volt OEP) által támogatott kezeléscsomaggal!
 
 15 500 Ft / fő/ éj ártól ~ 4 éj
     


 

 
Érvényes:   2019-04-01
  2020-03-31
 


 

 
 

Nyugdíjas csomagajánlat 3 éjszakára, 55 év feletti Vendégeinknek masszázzsal és szendviccsel!
 
 
 14 900 Ft / fő/ éj ártól ~ 3 éj
     


 

 
Érvényes:   2019-04-01
  2020-03-31
 


 

   
         
 
 
 
  2011 © hoteldelibab.hu Készítette: Made by Naro