Hotel Délibáb Hajdúszoboszló

Év Szállása 2018 - Minőségi Díj III. hely
Legfrissebb hírek

Hajdúszoboszló

 
 

Gyógy- és fürdőturizmusáról méltán híres Hajdúszoboszló, Magyarország egyik legkedveltebb gyógyfürdőjének helyszíne.  A település a Hortobágy szélén, Budapesttől 202 km-re, Debrecentől 20 km-re helyezkedik el.

A településen található Európa legnagyobb termálvízű
fürdőkomplexuma. A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő és strand, Magyarország első víziparadicsoma, az Aquapark, valamint az Aqua-Palace Fedett Élményfürdő közvetlen átjárást biztosítanak. A fürdő termálvíze, valamint parkosított környezetének mikroklímája elősegítheti a gyógyulást a levegő jódos, sós páratartalmának köszönhetően. A Hajdúszoboszlón pihenő, nyaraló turisták szerencsések, mivel az ország egyik legnaposabb városában regenerálódhatnak, szórakozhatnak. Éves átlagban a napfényes órák száma eléri, sőt meghaladja a kétezer órát is.

A fürdő előtti park különleges látványossága a millenniumi esztendőben felavatott Harangház, amely látványos építészeti alkotásként (Rácz Zoltán építész munkája) ad keretet a különleges alumíniumötvözetből készült harangoknak.


A Kálvin téren áll a XV. sz.-i alapokra épült református templom, amelynek erődfala a város talán legfontosabb műemléke. A római katolikus templom egyik érdekessége a város történetét, a fürdő fejlődését ábrázoló freskók jelenléte, de ebben a templomban járt maga II. János Pál is, még krakkói érsek korában. A kultúrát kedvelők számára mindenképpen érdekes ellátogatni a Bocskai Múzeumba, ahol nem csak népművészeti alkotásokat, de a város történelmének fontos mérföldköveit is megtekinthetjük.

A város egész évben színes programok sorával várja az ide látogatókat, hiszen majdnem minden hónap tartogat valamilyen érdekes kulturális rendezvényt a vendégeknek. Hajdúvárosok találkozója, fürdőkarnevál, fürdőfesztivál, a Szoboszlói várjátékok, Dixielend napok, Folkhétvége, Lovasverseny, Bioétel és Borfesztivál valamint a város szívében található Szabadtéri színpad, s a mellette felállított Sörsátor programjai mind mind több ezer látogatót vonzanak ide évente. 

A város vezetői és a rendezvények szervezői gondolnak a családdal érkezőkre is, hiszen a kisebb gyermekeket légvárak, ugrálók, ügyességi játékok, bika rodeó, csocsó, szimulátorok sokasága várja, míg a szülőket és a fiatalokat a sörsátorban neves sztárvendégek szórakoztatják estéről-estére.


Ha már Hajdúszoboszlóra látogat valaki, érdemes megnézni a környék látnivalóit is.

A várostól mintegy  30 kilométerre található a leghíresebb magyar puszta, a Hortobágy, mely egyedülálló természeti és kultúrtörténeti értékeit Nemzeti Park formájában őrizte meg.  A Hortobágyi Nemzeti Park hazánk első és legnagyobb kiterjedésű nemzeti parkja, mely 1999. december 1-én méltán került fel a Világörökség listájára. Hortobágyon a természeti értékeken és őshonos állatokon kívül a község műemléki látnivalói kínálnak még gazdag programlehetőséget.

Hortobágyi kirándulásunk után ellátogathatunk Magyarország második legnagyobb városába, Debrecenbe is, ahol  az itt valaha megforduló és rég élt történelmi személyek lábnyomain járva barangolhatunk a cívis város utcáin. Látogatást tehetünk Csokonai, Kölcsey, Ady és sok más magyar híresség iskolájában, a Református Kollégiumban, a Gályarabok emlékműve előtt emlékezhetünk meg a rekatolizáció áldozatairól s számos egyéb nevezetes helyet is felkereshetünk. A városban megtekinthetjük az ország legnagyobb református templomát, a város szimbólumává vált Református Nagytemplomot, mely méltán különleges látnivaló mind kívül, mind belül. A templom a Habsurg Ház trónfosztásának helyszíneként örökre beírta magát a magyar történelembe.  

A látnivalókon kívül programokban sincs hiány a Kálvinista Rómában.  A világhíres augusztus 20-i Virágkarneváltól kezdve a Nemzetközi Betlehemes Találkozóig számtalan esemény várja az Debrecenbe látogatókat.   

 

Miért hasznos a hajdúszoboszlói gyógyvíz?

A hajdúszoboszlói gyógyfürdő méltán híres termálvizéről. Évente több száz ember utazik ide, - belföldről és külföldről egyaránt- hogy saját bőrükön érezhessék a gyógyulás kellemes hatását. De miért is gyógyító ez a víz?

Hajdúszoboszlón 1925-ben fedezték fel a gyógyhatású vizet, méghozzá egy mélyfúrás alkalmával, amikor kb. 1100 méter mélyről 75°C-os víz tört magának utat a felszínre. A vizet alaposan megvizsgálták, s a tesztek során kimutatták, hogy a víz tartalmaz nátriumot, rezet, cinket, kalciumot, magnéziumot, vasat, alumíniumot és sok más hasznos alkotóelemet. Ezek alapján a gyógyvíz kiválóan alkalmazható ízületi gyulladások, ideggyulladások, izomfájdalmak, sportsérülések, érszűkület, nőgyógyászati panaszok és különféle bőrbetegségek kezelésére.

A gyógyvíz használata azonban nem ajánlott heveny gyulladás, rákos megbetegedés, keringési elégtelenség, súlyos vérnyomás emelkedés, idegrendszeri betegség, fertőző betegség, súlyos bőrbetegség, valamint terhesség esetén.

Ha bővebb információra van szüksége, akár a gyógykezelésekkel, vagy azok hatásaival kapcsolatban további kérdése van, keressen minket a Hotel Délibáb **** megadott elérhetőségeinek bármelyikén!

További képek Hajdúszoboszlóról >>

 
 
TÉLI WELLNESS - 3 ÉJ
 
EGY ÉJSZAKÁS KALAND | 1 ÉJ
 
FELÜDÍTŐ M | 2 ÉJ
 

Téli Wellness ajánlatunk - 3 éjszakás kikapcsolódás verhetetlen áron Hajdúszoboszlón!
 
 
 12 000 Ft / fő/ éj ártól ~ 3 éj


 

 
Érvényes:   2019-12-01
  2020-02-29
 


 

 
 

Nincs ideje még egy hétvégi kikapcsolódásra sem? Akkor 1 éjszakás ajánlatunk pont Önnek szól!


 16 000 Ft / fő/ éj ártól ~ 1 éj


 

 
Érvényes:   2019-04-01
  2020-03-31
 

 

 
 

Felüdítő ajánlatunk minden évszakban 2 éjszakára, 3 000 Ft/ fő értékű masszázs kuponnal!
 
 15 500 Ft / fő/ éj ártól ~ 2 éj


 

 
Érvényes:   2019-10-01
  2020-03-31
 


 

   
         
 
 
 
DELUXE CSOMAG | 2 ÉJSZAKA
 
GYÓGYÍTÓ PIHENÉS - 4 ÉJ
 
NYUGDÍJAS CSOMAG | 3 ÉJ
 

Legyen szó romantikus kikapcsolódásról vagy egy kis hétköznapi luxusról csomagunkban mindent megtalál!
 22 500 Ft / fő/ éj ártól ~ 2 éj


 

 
Érvényes:   2019-04-01
  2020-03-31
 


 

 
 

Gyógyító & Pihentető ajánlatunk 4 éjszakára,  NAEK (volt OEP) által támogatott kezeléscsomaggal!
 
 15 500 Ft / fő/ éj ártól ~ 4 éj
     


 

 
Érvényes:   2019-04-01
  2020-03-31
 


 

 
 

Nyugdíjas csomagajánlat 3 éjszakára, 55 év feletti Vendégeinknek masszázzsal és szendviccsel!
 
 
 14 900 Ft / fő/ éj ártól ~ 3 éj
     


 

 
Érvényes:   2019-04-01
  2020-03-31
 


 

   
         
 
 
 
  2011 © hoteldelibab.hu Készítette: Made by Naro